Книгата, която всеки ученик трябва да прочете

 Светът днес

Светът днес е много по-различен от този преди 30 години, когато ние самите сме били ученици. Основната разлика е, че нещата, за които преди са били нужни 5-6 години да се променят, сега отнемат 5-6 месеца. Всичко се случва много по-бързо, всичко се развива много по-бързо, светът е по-бърз. Всичко това е добър знак, показва развитие, но създава и проблеми. Такъв проблем е и образованието у нас, в България. Където учим по модели, които са били актуални преди 30 години. Преди е било ценно да знаем много неща, да имаме обща култура и помним много факти. Тогава обаче не е имало интернет… В днешни дни всеки може да попита телефона си „Сири, колко е дълга река Нил“, „Сири колко е 422 X 311” и Сири отговаря за секунди, или Алекса, или Google. Ако нямаме толкова модерен телефон проверяваме в Google, но просто сега стойността на „назубреното знание“ е нищожна, но именно на това ни учи образователната система у нас. За да си успешен в света днес са ти нужни 2 неща: „Практическо знание“ и „ Умението да учиш“.

Не бъди Посредствен книга

Практическото знание

Аз лично (Васко от Не Бъди Посредствен) мога да ви говоря много на тази тема. Завърших висшето си образование в Англия, където на почит беше практиката, а излишната (назубрена) теория никой не ценеше, защото там знаеха, че в интернет вече има всичко. Моята специалност беше бизнес и Мениджмънт на Земеделието. Вместо традиционните лекции в зала, моето образование протече по друг начин. Всеки понеделник ни качваха на автобус и ни водеха в най-големите компании в Англия. Там самият собственик ни обясняваше всичко за бизнеса си: как е започнал, кои са били трудностите му, кои са били малките неща, които са му помогнали и как работи самият бизнес. След това ни даваше цялата информация за бизнеса: структура, логистика, финансова част, отделни задължения. Накрая ни казваше каква е новата основна цел и нашият изпит се състоеше в това, да сътворим финансово обоснован бизнес план… Там учих и дигитален маркетинг, където изпитът ни вместо теория беше да създадем уебсайт и да продаваме продукти онлайн чрез реклама. Не мисля, че е нужно да ви обяснявам колко по-полезен бе този начин на образование, където получаваш практическото знание, необходимо за реалния живот. В момента имам 4 бизнеса в България и съм едва на 22 години. Автор съм на книгата, за която ще разберете след малко и съм обявен от Forbes за един от най-успешните предприемачи под 30 години в България.

Васил Ралчев предприемач

Умението да учиш

Не, това, което учим в училище, е умението да зубриш, умението да учиш е нещо съвсем различно. ИЗВИНЕТЕ МЕ, забравих да се представя, аз съм Жоро, другото водещо лице в проекта Не Бъди Посредствен, целящ да промени младите хора у нас. Но нека се върнем на темата.. „Умението да учиш“ в днешно време е нещо съвсем различно. Онлайн има всичко, ако не ми вярвате, ще ви говоря във факти. Онлайн научих как да създам бизнес, как да сключа договори със Спиди и Еконт, как да създам сайт, как да движа бизнес, как да изкарвам пари. Като цяло почти всичко съм научил онлайн, но тук идва тънката част: УМЕНИЕТО ДА УЧИШ. Всички имаме достъп до интернет, но малцина използват пълния му капацитет. Аз, подобно на Васко, не обичам да говоря празни приказки. За разлика от него, аз имам друг поглед над живота и създадох другите си бизнеси така, че да ми дадат шанса да обиколя света и именно това правя, докато бизнеса ми работи за мен в България. Цялата тази система създадох благодарение на едно нещо и то е именно умението да учиш.

5 стъпки към по-добър живот

Книгата, която всеки ученик трябва да прочете

През Ноември 2019, ние, Васко и Жоро написахме книгата „5 стъпки към по-добър живот“ и все повече се уверяваме, че това е книгата, която всеки тийнейджър трябва да прочете. За щастие книгата стана много популярна без реклама, от уста на уста, като се превърна и в най-продаваната книга за личностно развитие на български автори за 2019. Книгата съдържа всичко това, за което говорихме. Визия за новия свят, обяснена по начин, който дава най-важното: Практическо знание и умения. В нея не говорим наизуст, а разказваме нашия път и това, как ние сме създали всичко стъпка по стъпка. Вярваме, че няма по-ценна от тази книга и именно вашето дете се нуждае от нея, защото е важно да научим тези основни неща, когато сме млади и все още имаме цялото време да преследваме нашите цели. Казваме цели, а не мечти, защото целта без действие е просто мечта, а ние се стремим към постоянно действие, развитие и постигане на цели. Помогнете и на вашето дете да постигне своите с книгата "5 Стъпки към по-добър живот". Васко и Жоро са ви подготвили и бонус, а именно код за 10 % отстъпка от книгата: nbp2020

Книгата може да вземете от: ТУК

Или отдолу ↓↓↓