Как вдъхновяваме дейните млади хора? Кой стои зад "Не Бъди Посредствен"?

Как се появи идеята за проекта “Не бъди посредствен” и какво представлява той? Кой е създателят на Не бъди посредствен? Разкажете за вас. 

Не Бъди Посредствен – това е проектът, с който изпълняваме мисията си, а именно – да помогнем на възможно повече млади мотивирани хора, да преследват целите си, да развиват себе си и изграждат жаждата си за по-добър свят около тях. Както всички знаем точно тези частици липсват в ОГРОМНА степен на по-голямата част от нас – българското общество…

Преди точно 3 години – в края на 2016г. заедно с Васко видяхме и усетихме огромната нужда от дейности в тази насока. Бяхме наясно, че въпреки всички събития, които се организират с тази насоченост, тази мисия няма да бъде постигната напълно. Затова запретнахме ръкави и започнахме да достигаме до всевъзможно повече хора. Как? Социалните мрежи, разбира се – мястото, където прекарваме между 3-4 часа от денонощието си. Може би жалко, но ФАКТ!

Разбира се, преминахме през множество трудности в началото докато разберем как всъщност работят нещата, но след известно време и резултатите, заедно с всички стотици топли думи не закъсняха! Това беше допълнителната ни „мотивационна инжекция“, а именно моментът, в който за пръв път споменахме и идеята за написването на нашата книга „5 Стъпки към по-добър живот“, в която споделихме всички послания, които бе трудно да бъдат отправени „онлайн“!

Създатели на Не Бъди Посредствен са двамата млади предприемачи – Георги Димитров и Васил Ралчев, като първата стъпка е направена от Васко с първото видео-ревю на книгата – „Седемте навика на високоефективните хора“ на Стивън Кови. (https://www.youtube.com/watch?v=YgKq232wepI) След като Жоро вижда това видео, въодушевено се свързва с Васко, за да започнат заедно „Не Бъди Посредствен“.

Жоро е родом от Асеновград и студент в ПУ „Паисий Хилендарски“. Понастоящем е на Еразъм обмен в Братислава, Словакия, като и преди това е преминал още един обмен в Гент, Белгия. Освен предприемчивите дейности, също така работи и в една от най-големите счетоводни кантори в Пловдив и Асеновград.

Васко е родом от Панагюрище и завършил бакалавър в Рединг, Англия. Понастоящем се занимава със собствен бизнес и развива стремглаво бранда си за биологични продукти – InaEssentials.

 

Каква е целта на проекта? Към каква аудитория е насочен? 

Мисията им е да накарат възможно най-много хора да повярват в себе си и да преследват своите цели. Опитваме се да покажем различната гледна точка, че човек може да е щастлив и ТУК – в България.

Въпреки че всички маркетингови теории твърдят, че аудиторията трябва да е специфично подбрана, ние вярваме, че всеки един млад човек трябва да се запознае с това, което правим – практически насочени видеа, мотивиращи и смислени постове, „сторита“, презентации и участия.

Да, в крайна сметка, хората, които истински следват това, което създаваме и правим са единствено будните, мислещите, мотивирани и любопитните, но това не ни спира да протягаме ръце и към всеки останал!

Какво означава да си “посредствен” и защо не трябва да сме такива

Това е въпросът, който получаваме най-често по време на интервю. Понятието и дефиницията на думата „посредственост“ може да бъде пречупена през призмата на всеки един човек по различен начин!

Начинът, по който, обаче, ние асимилираме думата се гради на – цели, смисъл и посока. Посредствеността в нашите очи е липсата на цел, посока, желание за развитие, желание за всичко пошло и жадувано от всеки останал или по-точно казано – „Защо купуваме неща, които не харесваме, с пари, които нямаме, за да впечатлим хора, които не харесваме?!“

Разкажете за книгата. Какво е посланието към читателите? 

            Книгата ни „Пет стъпки към по-добър живот“ бе издадена преди година – декември 2018г. Към този момент над 9200 книги са в домовете на новите си читатели! Това е огромен успех за нас, тъй като силно подлагахме под съмнение тези резултати. А десетките съобщения и коментари, които получаваме ежедневно от мотивираните младежи или техните родители са и горивото за двигателя на нашата мотивация и доказват, че всичко това ИМА СМИСЪЛ!

            Посланието се крепи на основата на нашите пет глави, а именно 1. Навиците – защо и как да ги изградим; 2. Социалният живот; 3. Мотивацията и как да я постигнем; 4. Предприемачеството и как то променя света; 5. Петнадесет примера на български предприемачи от най-различни сфери

            Както става ясно градацията започва от момента на себеосъзнаване и себеразвитие като достига до любимата ни тема – предприемачеството и как в неговата основа е „РЕШАВАНЕТО НА ПРОБЛЕМИ“!

За да научите повече за книгата "Пет стъпки към по-добър живот" натиснете ТУК